När man renoverar ett hus kan det vara tillrådligt att tänka framåt och visualisera badrumssviter som de kommer att vara när de är färdiga för att på bästa sätt avgöra vilket bad man ska välja mellan.

Sean Murphy från ChicoER.com observerade att det finns ett antal olika produkter tillgängliga på marknaden, från bubbelbad till traditionella badkar, såväl som tillval med klofot och ett airpoolbad, som har hål längs botten för att släppa in luft försiktigt för ett brusigt, lugnande blöt.

En annan viktig faktor att tänka på badrumsrenovering malmö är formen – människor kan välja mellan runda, triangulära eller ovala, även om majoriteten av husägare skulle välja ett rektangulärt badkar.

“Med så många olika typer av badkar, olika grader av komfort och ett antal former och storlekar, kan du verkligen anpassa och bli kreativ med en ny armatur”, konstaterade Murphy.

När det gäller diskbänkar, föreslog Independent Online nyligen, att det kan vara en idé att inkludera två handfat sida vid sida för att lindra trafikstockningar på morgonen när alla familjemedlemmar är uppe och försöker ta sig till jobbet eller skolan.

Independent Online fortsatte att säga att det kan erbjuda extra bekvämlighet i ett område med hög trafik, vilket säkerställer att det finns plats för alla och kan vara ett perfekt drag för alla som inte har utrymme att bygga ett separat duschrum.

Det rådde husägare att se till att det är minst 750 mm mellan varje tvättställ, så att två personer kan använda området samtidigt.

Andra tips var att montera toaletter i begränsade utrymmen och att placera badkar under sluttande tak, medan installation av golvvärme kan vara en bra lösning för att hålla badrummet varmt.

Innan du påbörjar sådana projekt kan det vara tillrådligt att gå till webben och kolla in några webbplatser som är speciellt utformade för att hjälpa till med renoveringar, som Google SketchUp som också ger en inblick i andras planer.