Du har förmodligen kämpat dig igenom ditt liv utan täta tandläkarbesök, och du är medveten om kostnaderna du betalat för det. Tanken på att vänta på att tandhälsoproblemen ska bli värre är aldrig en bra idé eftersom de orsakar smärta och obehag och i allmänhet kostar mycket att behandla.

Nu efter att ha bildat familj www.tandlakare-limhamn.se vill du helst inte att dina barn ska uppleva samma upplevelse. Tanken på att ha en  familjetandläkare i Limhamn kan vara det bästa alternativet du gör för hela familjen.

Vad är familjetandvård?

Termen “familjetandläkare” syftar på en tandläkare som behandlar människor i alla åldrar, allt från spädbarn till vuxna. De tillhandahåller olika tjänster, inklusive tandrengöring, kontroller, undersökningar, fyllningar och röntgen, tätningsmedel och fluorbehandlingar och många fler.

Alla förtjänar att ha en kvalificerad  familjetandläkare i Limhamn som inte bara kommer att hålla dig vid god munhälsa. En livstid av familjetandvård kan gynna dina familjemedlemmar, som du hittar i följande lista.

  • För att eliminera tandvårdsångest

Dental ångest och rädsla är det stora problemet som även vuxna brottas med. Tandvårdsfobi och ångest kan leda till förseningar eller till och med undvika behandling för tandproblem. Om några familjemedlemmar lider av dessa problem är det fördelaktigt att schemalägga dina tandläkarundersökningar som en hel familj.

Särskilt barn upplever tandvårdsångest från unga år. För att hjälpa dem att övervinna det kan det vara en stor hjälp att ha en tandläkare i familjen om dina barn är medvetna om att du också tar dem till tandläkaren för en kontroll eller behandling. De bygger upp förtroende och blir mer bekväma med processen.